Σαρωτικούς ελέγχους έχει ξεκινήσει ο ΕΟΠΥΥ σε γιατρούς όλων των ειδικοτήτων προκειμένου να εντοπίσει τυχόν παραβατική συμπεριφορά στην συνταγογράφηση φαρμάκων και εξετάσεων.

Η σχετική εντολή έχει δοθεί από το υπουργείο Υγείας με δεδομένο ότι τον τελευταίο 1,5 χρόνο είχαν περιοριστεί δραματικά οι έλεγχοι, με αποτέλεσμα να έχει ξεφύγει δαπάνη τόσο για τα φάρμακα όσο και για τις διαγνωστικές εξετάσεις.

Υπό το πρίσμα αυτό η ηγεσία του υπουργείου Υγείας επιδιώκει να περιορίσει την αλόγιστη συνταγογράφηση συνεπώς και τη φαρμακευτική δαπάνη αλλά και τις εξετάσεις, καθώς η υπέρβαση οδηγεί σε εξαιρετικά υψηλό clawback (υποχρεωτικές επιστροφές με την υπέρβαση της προϋπολογισθείσας δαπάνης).

Οι έλεγχοι από τον ΕΟΠΥΥ έχουν ξεκινήσει εδώ και λίγες ημέρες ενώ ήδη είναι στο στόχαστρο γιατροί που σήμερα υπερβαίνουν τον μέσο όρο συνταγογράφησης της ειδικότητάς τους, ενώ αντίστοιχες παραβάσεις εντοπίζονται και για διαγνωστικές εξετάσεις.Ειδήσεις Υγείας χωρίς δεσμεύσεις με στόχο την ενημέρωση και την παρουσίαση όλων των πλευρών του τομέα της Υγείας από έγκριτους επιστήμονες και δημοσιογράφους.

Πηγή: healthreport

Leave a reply