Σε άμεση εφαρμογή έχει τεθεί το σχέδιο δράσης του ΕΟΔΥ για την ιλαρά. Με επείγουσα εγκύκλιό του προς τους διοικητές των νοσοκομείων, το Υπουργείο Υγείας ζητά να καταγραφεί η εμβολιαστική κάλυψη των επαγγελματιών υγείας, προκειμένου να διαπιστωθεί εάν χρειάζεται να κάνουν τη δεύτερη ή και τις δύο δόσεις του εμβολίου ενάντια στη νόσο.

Όπως σας είχαμε ενημερώσει, στο πλαίσιο των μέτρων πρόληψης για την αποφυγή εξάπλωσης της ιλαράς, επρόκειτο να αναληφθούν πρωτοβουλίες και για το ιατροφαρμακευτικό προσωπικό, που είναι ευάλωτο στις λοιμώξεις, δεδομένου ότι καθημερινά έρχεται αντιμέτωπο με ασθενείς.

Πιο συγκεκριμένα στις 3 Φεβρουαρίου στο Mononews, στο αποκαλυπτικό ρεπορτάζ με τίτλο «Ιλαρά: Το σχέδιο του ΕΟΔΥ για τη Β. Ελλάδα – Έχει χαμηλά ποσοστά ανοσίας», αναφέραμε: «Τέλος αναμένεται να υλοποιηθούν δράσεις και για το ιατρονοσηλευτικό προσωπικό της χώρας. Πιο συγκεκριμένα θα διερευνηθεί πόσοι γιατροί και νοσηλευτές έχουν κάνει και τις δύο δόσεις του εμβολίου, θα γίνει καταγραφή της κάλυψής τους και θα κληθούν να εμβολιαστούν, όσοι δεν το έχουν κάνει».

Πηγή: mononews

Leave a reply