Με δυσκολίες αναμένεται να αναπτυχθούν τα απογευματινά χειρουργεία επί πληρωμή από τον Μάρτιο στα περισσότερα δημόσια νοσοκομεία της χώρας. Ήδη οι διοικητές των νοσοκομείων έχουν διερευνήσει το ιατρικό προσωπικό, προκειμένου να διαπιστώσουν εάν υπάρχει πρόθεση των γιατρών να κάνουν επεμβάσεις και το απόγευμα με χρήματα από τους ασθενείς.

Σύμφωνα με πληροφορίες του HealthReport.gr σε πολλά μεγάλα δημόσια νοσοκομεία της περιφέρειας υπάρχει έντονη διάθεση από το ιατρικό σώμα να χειρουργεί και το απόγευμα.

Βέβαια τα προβλήματα αναμένεται να είναι πολλά με δεδομένο ότι το Εθνικό Σύστημα Υγείας παρουσιάζει σοβαρότατες ελλείψεις προσωπικού αλλά και υποδομών, ενώ άγνωστο είναι που θα βρίσκονται και οι ελεύθερες κλίνες προκειμένου να νοσηλευτούν οι χειρουργημένοι ασθενείς, ειδικά στην Αττική που τα νοσοκομεία παρουσιάζουν μεγάλη πληρότητα.
Απογευματινά χειρουργεία χωρίς προσωπικό

Οι συνδικαλιστές γιατροί θεωρούν δεδομένο ότι τα απογευματινά χειρουργεία θα επιφέρουν πλήγμα στα πρωινά δωρεάν, αφού οι χειρουργοί θα δίνουν περισσότερο βάρος το απόγευμα οπότε και θα αμείβονται ξεχωριστά.

Άλλωστε όποιες δικλείδες ασφαλείας και να εντάξει στη διευκρινιστική του διάταξη ο υπουργός Υγείας, εύκολα μπορούν να καταστρατηγηθούν εάν δεν γίνονται οι έλεγχοι από τους Διοικητές Νοσοκομείων.

Πάντως οι ελλείψεις προσωπικού είναι ένα βασικό χαρακτηριστικό στο ΕΣΥ, και παραμένει ένα ερωτηματικό ειδικά για τους νοσηλευτές οι οποίοι θα αμείβονται και με λίγα χρήματα (λίγο πάνω από 10 ευρώ μικτά με βάση το υπουργείο Υγείας), για το πόσοι θα μπορέσουν να συμβάλουν στα χειρουργεία.Ειδήσεις Υγείας χωρίς δεσμεύσεις με στόχο την ενημέρωση και την παρουσίαση όλων των πλευρών του τομέα της Υγείας από έγκριτους επιστήμονες και δημοσιογράφους.

Πηγή: HealthReport

Leave a reply