Από ημέρα σε ημέρα αναμένεται να εκδοθεί η Κοινή Υπουργική Απόφαση (ΚΥΑ) που θα καθορίζει τις λεπτομέρειες για τη λειτουργία των απογευματινών χειρουργείων στο ΕΣΥ, τα οποία, σύμφωνα με την πολιτική ηγεσία του υπουργείου Υγείας, θα ξεκινήσουν εντός του Μαρτίου.

Όπως έχει δηλώσει ο αρμόδιος Υπουργός, Άδωνις Γεωργιάδης, ο αριθμός των χειρουργικών κλινικών που έχουν εκδηλώσει ενδιαφέρον να ενταχθούν στο νέο Θεσμό έχει ξεπεράσει τις προσδοκίες, ωστόσο, σύμφωνα με τις τελευταίες πληροφορίες, τέσσερα νοσοκομεία αναμένεται να ξεκινήσουν την παραγωγή απογευματινών χειρουργείων αμέσως μετά την έκδοση της σχετικής ΚΥΑ: το Γενικό Νοσοκομείο Αθηνών «Ο Ευαγγελισμός», το Γενικό Νοσοκομείο Αθηνών «Γ. Γεννηματάς», το Πανεπιστημιακό Γενικό Νοσοκομείο «Αττικόν» και το Νοσοκομείο «Παπαγεωργίου» στη Θεσσαλονίκη.

Αν και τα μεγάλα νοσοκομεία των μητροπολιτικών κέντρων είναι αυτά που παρουσιάζουν το εντονότερο πρόβλημα με τη διαθεσιμότητα κλινών, φαίνεται ότι οι αρμόδιοι έχουν βρει τη λύση, ούτως ώστε να εξασφαλιστούν τα απαιτούμενα κρεβάτια για τους ασθενείς που θα υποβληθούν στις επεμβάσεις. Σημαντικό είναι, πάντως, το γεγονός ότι στην αρχική τετράδα συμπεριλαμβάνεται το Νοσοκομείο «Παπαγεωργίου» της Θεσσαλονίκης, το οποίο καταγράφει τις μεγαλύτερες αναμονές στη χώρα.

Πηγή: insider

Leave a reply