«Η επιστροφή των Ελλήνων του εξωτερικού δεν είναι μόνο μια οικονομική ανάγκη, αλλά μια κοινωνική και ηθική υποχρέωση. Η Ελλάδα οφείλει να αγκαλιάσει τα παιδιά της που έφυγαν στο εξωτερικό αναζητώντας ευκαιρίες και να τους προσφέρει ένα φιλόξενο και υποστηρικτικό περιβάλλον για να επιστρέψουν και να προσφέρουν στην πατρίδα τους», είπε η Υπουργός Εργασίας και Κοινωνικής Ασφάλισης, Δόμνα Μιχαηλίδου, μιλώντας την Τρίτη το απόγευμα στην Ετήσια Εκδήλωση Πρωτοβουλίας BrainReGain-Ελληνισμός Εν Δράσει.

Μιχαηλίδου: Ερχονται δράσεις ενίσχυσης της γυναικείας επιχειρηματικότητας

Ξεκινώντας την ομιλία της, η Δόμνα Μιχαηλίδου, αναφέρθηκε στην προσωπική της εμπειρία στο εξωτερικό, όπου έζησε και εργάσθηκε επί 12 συναπτά έτη. Όπως χαρακτηριστικά είπε: «Είναι εξαιρετικά σημαντικό να συνεχίσουμε να «στέλνουμε σήμα» στους συμπατριώτες μας που ζουν εκτός συνόρων πως η οικονομία μας πηγαίνει κάθε χρόνο καλύτερα, οι μισθοί αυξάνονται και πως αν θέλουν να ιδρύσουν μια επιχείρηση στην Ελλάδα δεν πρόκειται να αποθαρρυνθούν από τη γραφειοκρατία».

Η υπουργός Εργασίας και Κοινωνικής Ασφάλισης εστίασε σε τρεις πυλώνες που είναι βασικοί για την επιστροφή των «ταλέντων» πίσω στην χώρα. «Γυρνάω πίσω στην Ελλάδα» είπε η Δόμνα Μιχαηλίδου «σημαίνει μισθός, φορολογικά κίνητρα, ελαφρύνεις, φορολογικοί συντελεστές. Σημαίνει υπηρεσίες για την εναρμόνιση της οικογενειακής με την επαγγελματική ζωή είτε για τα παιδιά είτε και τους μεγαλύτερους. Σημαίνει ένα φιλικό και συμπεριληπτικό περιβάλλον για όλους».

Πηγή: Οικονομικός Ταχυδρόμος

Leave a reply