Μήνας αναδρομικών πληρωμών είναι ο Μάρτιος, καθώς ο ΕΦΚΑ ήδη ξεκίνησε τις πληρωμές αυξημένων συντάξεων για χιλιάδες δικαιούχους.

Τα αναδρομικά ποσά είναι έως και 54 μηνών και κατά μέσο όρο κυμαίνονται μεταξύ 1.600 και 5.000 ευρώ, ενώ σε κάποιες περιπτώσεις αγγίζουν και τις 16.500 ευρώ. Σύμφωνα με την αρμόδια υπουργό Εργασίας Δόμνα Μιχαηλίδου, αναμένεται να μπουν στους λογαριασμούς των συνταξιούχων έως το τέλος Μαρτίου. Οπως υποστηρίζει ο διοικητής του ΕΦΚΑ Αλέξανδρος Bαρβέρης, ήδη έχουν ξεκινήσει οι πληρωμές, οι οποίες θα συνεχιστούν και το επόμενο διάστημα.

Αναλυτικά, σύμφωνα με την αρμόδια υπουργό Εργασίας Δόμνα Μιχαηλίδου, αρκετοί συνταξιούχοι θα δουν στον λογαριασμό τους υψηλότερες συντάξεις αλλά και αναδρομικά ποσά. Αυτό συμβαίνει γιατί συνταξιούχοι όπως αυτοί του ΗΣΑΠ, της Ολυμπιακής, νομικών προσώπων δημοσίου δικαίου, αλλά και τραπεζών δεν είχαν δει τον επανυπολογισμό των συντάξεών τους, τόσο από το νόμο Κατρούγκαλου όσο και από το νόμο Βρούτση.

Σύμφωνα με την υπουργό, ο διοικητής του e-ΕΦΚΑ Αλέξανδρος Bαρβέρης έχει κάνει μεγάλο αγώνα όχι μόνο στο κομμάτι της γρήγορης απονομής των συντάξεων, αλλά και στη λειτουργία του νέου λογισμικού, που είναι πλέον ικανό να επανυπολογίσει σωστά τις συντάξεις των ασφαλισμένων που ανήκουν στις παραπάνω κατηγορίες. «Κι έτσι, στο τέλος του μήνα, οι συνταξιούχοι θα δουν τις προς τα πάνω αναθεωρημένες συντάξεις τους στον τραπεζικό τους λογαριασμό», δήλωσε χαρακτηριστικά η κ. Μιχαηλίδου, μιλώντας στο ραδιόφωνο Παραπολιτικά.

Πηγή: EURO2day

Leave a reply