«Μπλοκαρισμένος» παραμένει ο Ατομικός Ηλεκτρονικός Φάκελος Υγείας στον οποίο θα ενσωματώνονταν όλες οι ιατρικές πληροφορίες των πολιτών.
Παρά το γεγονός ότι η κυβέρνηση των έχει προαναγγείλει εδώ και χρόνια, μέχρι και σήμερα ούτε οι μισοί πολίτες δεν έχουν και είναι άγνωστο επίσης ποιος φάκελος είναι ενημερωμένος.

Αρχικά ο Ατομικός Ηλεκτρονικός Φάκελος Υγείας είχε προαναγγελθεί ότι θα ολοκληρωνόταν το 2022 μαζί με την εγγραφή όλων των πολιτών στον προσωπικό γιατρό.
Έπειτα ήρθαν δεσμεύσεις ότι θα είναι έτοιμος μέχρι το τέλος του 2023. Τελικώς διανύουμε ήδη τον 4ο μήνα του 2024 και ο ψηφιακός φάκελος ακόμη να φανεί.

Αξιοσημείωτο είναι πως ο ατομικός φάκελος θα διευκολύνει και τους ασθενείς ώστε να έχουν αρχειοθετημένες τις εξετάσεις τους και όλο το ιατρικό ιστορικό τους, αλλά και το σύστημα υγείας ώστε να ελέγχονται όλα τα δεδομένα όπως και το κόστος των παρεχόμενων υπηρεσιών.

Εξάλλου χωρίς αυτόν δεν μπορεί ούτε να εφαρμοστεί η Πρωτοβάθμια Φροντίδα Υγείας αλλά ούτε και να αποσυμφορηθούν τα νοσοκομεία από τις τεράστιες ουρές έξω από τα τμήματα των εξωτερικών ιατρείων, με τους ασθενείς να κουβαλούν σε χαρτί όλες τις ιατρικές τους εξετάσεις.

Πηγή: HealthReport

Leave a reply