Το μέτρο της απασχόλησης συνταξιούχων έχει πολύ μεγαλύτερη επιτυχία και απ’ ό,τι είχαμε σχεδιάσει, ανέφερε ο υφυπουργός Εργασίας και Κοινωνικής Ασφάλισης, Πάνος Τσακλόγλου μιλώντας στην ΕΡΤ και την εκπομπή “Τριτολογίες”.

“Μέχρι πρόσφατα σε περίπτωση που αποφάσιζε ένας συνταξιούχος να εργαστεί έχανε αμέσως το 30% της σύνταξής του – μάλιστα, αυτό το ποσοστό μέχρι το 2019 επί κυβέρνησης ΣΥΡΙΖΑ ήταν 60%”, ανέφερε ο κ. Τσακλόγλου και πρόσθεσε: “Αυτό το οποίο αλλάξαμε είναι ότι θα μπορούν να εργάζονται λαμβάνοντας ολόκληρη τη σύνταξη τους, αλλά θα υπάρχει μία περικοπή 10% πάνω στα επιπρόσθετα εισοδήματα από απασχόληση. Το μέτρο αυτό βοηθά τους συνταξιούχους να αυξήσουν τα εισοδήματά τους αλλά και τη μελλοντική τους σύνταξη. Το μέτρο μέχρι στιγμής έχει πολύ μεγαλύτερη επιτυχία και από ότι είχαμε σχεδιάσει. Με το προηγούμενο καθεστώς εργαζόντουσαν 36.000 συνταξιούχοι ενώ μέχρι σήμερα στη σχετική πλατφόρμα του e-ΕΦΚΑ έχουν εγγραφεί 78.000 συνταξιούχοι και αυτό το νούμερο αυξάνει καθημερινά.”

Ο κ. Τσακλόγλου αναφέρθηκε, μεταξύ άλλων, και στα όρια συνταξιοδότησης, την σύνταξη με οφειλές, τις εκκρεμείς συντάξεις αλλά και το επίδομα μητρότητας.

Πηγή: Capital.gr

Leave a reply