Με επιπλέον χρεώσεις για τις διαγνωστικές εξετάσεις θα ξεκινήσει ο Απρίλιος για τους ασφαλισμένους του ΕΟΠΥΥ, καθώς θα ισχύσουν οι νέες επιβαρύνσεις από 1 έως 3 ευρώ για αιματολογικές και απεικονιστικές εξετάσεις.

Ειδικότερα από την 1η Απριλίου οι ασφαλισμένοι του Οργανισμού εκτός από τη συμμετοχή τους θα πρέπει να πληρώνουν από την τσέπη τους στα συμβεβλημένα ιδιωτικά διαγνωστικά κέντρα και εργαστήρια αλλά στους κλινικοεργαστηριακούς ιατρούς, 1 ευρώ ανά παραπεμπτικό για εκτέλεση διαγνωστικών εξετάσεων βιολογικών υλικών και 3 ευρώ ανά παραπεμπτικό για εκτέλεση απεικονιστικών ελέγχων.

Όσοι ασθενείς απευθύνονται στις δημόσιες υγειονομικές δομές (νοσοκομεία, κέντρα υγείας κλπ) η συμμετοχή τους θα είναι μηδενική.

Πρόκειται για μία νέα χρέωση που θα προστίθεται στις ήδη υπάρχουσες συμμετοχές γεγονός που θα ανεβάζει το κόστος ειδικά για όσους πάσχουν από χρόνια νοσήματα και χρειάζονται συχνά έλεγχο.

Άγνωστο παραμένει πως η ηγεσία του υπουργείου Υγείας καλεί τους πολίτες να απευθύνονται στις δημόσιες δομές εάν θέλουν να μην καταβάλουν το νέο χαράτσι, καθώς ήδη επικρατεί μεγάλος συνωστισμός και ταλαιπωρία των ασθενών και του υγειονομικού προσωπικού στα νοσοκομεία, ιδιαίτερα τις ημέρες της εφημερίας, για να μπορούν να παράσχουν και Πρωτοβάθμια Φροντίδα Υγείας.

Πηγή: HealthReport

Leave a reply